Tajemství letního odpoledne

In CategoryKnižní tipy
ByAdministrátor

Nejnovější kniha australské spisovatelky Kate Mortonové jistě potěší všechny, kteří se už blíže seznámili s jejími předchozími romány Dům u jezera nebo Zapomenutá zahrada.

V románu tajemství letního odpoledne opět vytvořila napínavý příběh, v jehož středu je záhada, která je samozřejmě postupně odhalována. Příběh se odehrává v několika časových rovinách. Začíná jednoho letního odpoledne v šedesátých letech, kdy se patnáctiletá Laurel stane svědkem tragické události, v níž sehraje úlohu její matka Dorothy. Laurel nic nechápe, je hluboce otřesena.

Druhou rovinou příběhu je Londýn v období druhé světové války, kde se protnou osudy Dorothy, Jimmyho a Vivien.

Třetí linie příběhu se odehrává v současnosti, kdy Laurel jako stárnoucí herečka odjíždí z Londýna domů, aby strávila společně se svými sestrami a bratrem poslední chvíle s matkou. Stále ji však tíží tajemství z minulosti, s nímž se nikdy nevyrovnala. Pokusí se záhadě přijít na kloub a postupně začne pátrat v matčině minulosti. Kdo byla tajemná Vivien a proč o ní matka nikdy nemluvila? Kdo byl Jimmy? Všechny kousky skládačky však zapadnou přesně na své místo a čtenář je svědkem opravdu nečekaného rozzuzlení celého příběhu.

Nádherná kniha, kterou přečtete jedním dechem.

Leave a Reply