Ohlédnutí za měsícem čtenářů

In CategoryAktuality
ByAdministrátor

Březen odnepaměti patří knihám, milovníkům literatury, a tedy především čtenářům! Proto naše knihovna připravila v březnu pro své čtenáře několik akcí. Snad je alespoň malinko potěšily. Zde je malé ohlédnutí…

 

Celý březen probíhala anketa na téma: „Jakou knihu bych chtěl(a) mít ve své knihovně?“

Děkuji všem malým i velkým čtenářům za návrhy knih, které se budu snažit – dle možností – do knihovny obstarat.

V uplynulém měsíci nás navštívily děti z místní ZŠ a MŠ, s nimiž jsme si povídali o knihách a o tom, proč je důležité číst. Ukázali jsme si prostředí knihovny a mnozí z nich se stali našimi čtenáři oficiálně a založili si čtenářský průkaz.

Pro všechny čtenáře bez rozdílu věku bylo určeno veřejné čtení z knihy Karla Poláčka – Bylo nás pět, kde se opravdu sešli posluchači všech věkových kategorií. K příjemné atmosféře tohoto literárního setkání přispěli zejména dva mladí čtenáři – Vojta Lošák a Michal Kuběna, z jejichž úst zněly příhody Petra Bajzy a jeho kamarádů opravdu autenticky.

Březen, jakožto měsíc čtenářů, byl také příležitostí pro vyhlášení výtvarné soutěže pro děti na téma: „Moje oblíbená kniha“. Celkem bylo do knihovny doručeno 40 obrázků, a bylo opravdu těžké se rozhodnout, které z nich jsou nejlepší. Obrázky hodnotila „porota“, kterou tvořili věrní čtenáři knihovny, jímž tímto velice děkuji za spolupráci. Obrázky jsou hodnoceny v jednotlivých kategoriích podle věku. Podrobnější informace najdete v samostatné rubrice soutěž Moje oblíbená kniha!

 

Leave a Reply